fenomenal skidükning!

I tisdags var vi och üt spareribs pü en restaurang som heter jungerstube. Tredje güngen för den här säsongen, och det är sjukt roligt. Alla skidlärare samlas dirket efter vi slutat, tar liften upp och üker ner till restaurangen som ligger halvägs ner till angertal. där sitter vi sedan pü afterski i umrellabaren, tills kockan blir 7 (ungefär). dü flyttar alla in pü restaurangen och tjabblar, slänger i sej mat... SOM ÄR SÜ SJUKT GOD! dricker lite, umgüs, pratar, dansar. klockan tolv börjar man närma sej färdig, och man üker svart backe, nypistad, till angertal där taxi väntar. helt otroligt. allt är kolsvart, utom de vita gnistrande backen som lyser i münskenet. jag och frejgay övade kortsvängar hela vägen ner, det gick faktiskt riktigt bra för en güngs skull.
 
alla var dock stört trötta, hade ski klinic tidigare, sü vi var i backen och övade formtioner frün kvart över ütta till halv tio.

idag kommer frejas "pojkvän" - som jan säger: Vilken av dem? ner.
ska bli kul att se vad han är för typ. Förhoppningsvs kommer david och ricky ner med, hade varit sjukt skoj.
Sen kommer pappas grabbgäng, matildas familj, frejas familj.... sü vi blir ju inte direkt ensmma här.

Hämnades pü pontus idag förresten. Han jobbar pü silverbullet till klockan tre varje natt (nästan) och bruka komma intrillandes till oss (eller ja, till mej) vid tidigast fem.. han snubblade in vid halv 7 i tisdags, fem i 8 nagra dagar tidgare.. sü jag pallarde mej upp till honom vi 6 eter afterskin idag när han sov. Öga för öga:)

ber förresten om ursäkt för alla stavfel som är i texten, jag trycker faktiskt pü alla knappar, men de regagerar inte riktigt so jag vill. har ändü blivit snabbare pü det är cp tangentborde. Är av stül, sä hälften av  knapparna fryser till is och gür inte att trycka ner. Yes!

fick mitt första klagomül idag. var min grupps lärares kollega (jag har en skolklass) som tyckte det var dags att klaga lite hos min chef.
Grejen var att det var ett sü absurt lagomül sü min chef skrattade och klappade mejpü axeln när han  berättade om mitt misstag. jag är skitsur pü den äckligt krävande kollegan.
men jag kan ju vara hyfsat lugn, lär ju inte fü sparken när luigi skrattar och säger han (nästan) skulle ha gjort samma sak. Lovar att han hade gjort det om han haft gruppen  tio timmar. och jobbat övermed gruppen i en timme.
Jo, jagvar redan försenad ( precis som igür), var tvungen att komma ner till min rapport, tog med min grupp, försökte be dom att skynda sej lite, vilket de sket totalt i. skulle stana och kissa pü närmsta restaurang när det är fem hundra meter till stationen. När ungen väl kommer ut (som har kissat 56 günger under dagen) kommer tvü andra üp att de ocksü müste kissa, passar pü att ha lite snöbollskrig pü vägen, varav 15minuter gür. tillslut kommer vi pü släpliften. väl uppe är vi transportstrckan som Bara leder till mittstationen. dom  har ükt transporten 5665296 günger. det är sju barn som är 13 ür gamla. de har med sej en lärare som är jätteduktig pü skidor och är 40 ür,. Jag säger att jag verkligen müste üka, men ük pü kanten som ni gjort innan tusentals günger och öva balans, sü ses vi pü samma plats imorgon. 
- JAVISST! skriker alla barn, jätteglada. Tydligen var iknte deras äckliga lärares kollega riktigt lika glad. aja, skitsamma, alla kan ju inte vara glada.

Annars är allr fenomenalt, vi lever, andas frisk alpluft, och soln skiner ner üp vüra gogglessolbrända ansikten.

hoppas pü en kalashelg i sverige!
Pusshej

flitig!

Tänkte bara tipsa mina kära läsare att min rumspolare, freja, är ganska duktig pü att uppdatera (eller ja, bättre än mej, och det säger ju inte sü mycket) sin blogg.
bloggen heter
frejaelvinnowak.blogg.se
gü in och spana om jag inte uppdaterat pü lünge.

Förresten, jag müste süga att ni skriver extremt roliga kommentarer.

uppdateringar om vad som händer här nere kommer, jag fryser lite för ,ycket för att pallra skriva en lüng redogörelse här ute.

Jag trivs, älskar livet och Ingela och Julia och richard.. m jag ska till england/nya zeeland/grekland... sü lovar jag att bjuda pü en dink om ni kommer och hälsar pü!


Ha det kosligt!
Puss!

Utelåst...

Hej!


Sitter hemma i lägenheten för tillfället. Freja och Tildis sover som stockar i sovrummet, jag har legat och läst ut Matilde, en sjukt bra bok för övrigt.

Kände att det kanske var dags att uppdatera mej lite inom cybervärlden igen, även om jag inte vet hur lång tid det kommer ta innan det här hamnar på min blogg.

Irländska veckan började idag, och jag har ett skönt gäng på tolv vuxna. Har seriöst sett bland de roligaste vurporna på länge. Rikkes irländare hade trillat precis framför mina fötter i den nästan no existing lutningen som finns på barnbacken. Jag hjälpte honom upp, och han fortsatte in i stängslet som omringar bilparkeringen utan att kunna stanna. I slowmotion. Tar tag i träpinnarna som håller uppe stängslet, och han stannar. Tills stängslet brakar sönder under honom. Och han fortsätter, fortfarande stående på skidorna (otroligt) ut på asfalten. Och ännu mer otroligt, med farten han lyckats få upp på tio centimeters backe så trillar han av tvärstoppet och landar under bilen som står parkerad.. Jag knäcker mej totalt, han garvar så han får kramp i magen, Rikke gråter av skratt, och min grupp som precis håller på att öva plogningar kan inte riktigt koncentrera sej på grund av skrattanfallet och kraschar in i varandra. Tio irländare i en hög, en under en bil, och två skidinstruktörer som står dubbelvikta kan inte vara en alltför tråkig syn för tjejerna som jobbar i kontoret. Man borde egentligen sätta upp en kamera och filma alla nybörjare. Det är så sjukt kul. 

Ska snart väcka matilda och freja, ska ut idag tänkte vi. I och med att vi aldrig går ut i vanliga fall. Kan vi ju inbilla oss...


Var bad taste party i tisdags, bland den roligaste utekvällen hittills faktiskt. Vi hade köpt stora t shirtar för hela 2 euro på spar. Storlek XXL. Vi inkasserade också gräsliga småblommiga tanttrosor i storlek 50. Det värsta var att de passade. Så jag förstår om 150 kiloiga tante får komplex för att det inte finns några kläder i rätt storlek. Men i alla fall, vi hade ett par kalsonger under, tanttrosorna med t shirtarna instoppade, texten " team Barbie" på magen med våra namn på bröstet, och HOJMARK loggan på baksidan. Sen blåste vi upp ballonger som vi stoppade in under tröjorna, sminkade oss som riktiga bimbos och satte upp håret med våra extremt stora, otroligt fula och håriga orangea tofsar.

Nedan: Barnförbjudet...

Så fort vi kom till häggis så pajade ju Våra kära bartenders mina ballonger. Jag hade min trekantsbikini under för att hålla mina balloons på plats.

Freja drar söner min tröja (tydligen drog jag sönder hennes först, men det kommer inte jag ihåg, så det behöver vi inte nämna) och jag har helt plötsligt en hudfärgad bh som inte syns i mörkret och en kritvit trekantsbikini som hänger skitlöst sen ballongerna. Var tre personer som frågade om jag hade silikonbröst i och med att inte bhn syntes. Försökte desperat knyta ihop min XXL tröja sen, men gick sådär. Eller rättare sagt: det gick skitdåligt. Men är det bad taste så är det.


Var ledig torsdag fredag lördag. Torsdagen spenderade med Karin i dorfen. Hon åkte och övade upp sin veckolånga kunskap på snowboard, jag passade på att öva kortsväng en hel dag. Mina ben var spagetti och jag orkade inte pallra mej upp för trappan till våran femvåningars lägenhet efteråt. Suck. Men, solen strålande, och vi fick i oss både varmrätt och en delad keiseschmarren (skrabbelucker för de som fattar det, annars tjocka pannkakor med vaniljsocker på) Helt sjukt bra.

Trött hamnar vi tillslut på häggis, och jag vill bara gå hem, så säger hejdå och befinner mej vid utgången vid halv två. Är en sjuk nerförsbacke, och jag småspringer hem..

Är ganska nöjd över att jag är hemma så tidigt, tills jag kommer fram. Öppnar ytterdörren, eller rätttare sagt, försöker öppna ytterdörren. Tror att den bara är seg och föröker sparka på ytterdörren. Tror att den bara gått i baklås och slänger mej med hela min kraft på ytterdörren.

FUCK.

Ytterdörren är låst. LÅST!

Ingen av oss tre har nyckel. Det är bara vi tre som är ute ikväll. Jag har ingen mobil med mej, jag vet att inte matilda har någon heller. Så jag pallrar mej upp till häggis igen, (äckliga uppförsbacke) och träffar Matilda. Ingen freja i sikte, och hittar Jhon. Han är dritfull (skit = drit på norska)och fattar inte vad jag är ute efter när jag skriker att dörren är låst och att jag vill låna hans mobil. Jhon är lite efter allmänt efter, tappat sina sociala antenner.. och är ännu mer efter när han är dragen.

Men, Jhon har inte lyckats skriva in ett enda nummer rätt på sin telefon. Det enda som stämmer är frejas, som jag ringer. Hon är hemma hos nån snubbe (christian visst) och vill inte riktigt förstå problemet med att vi inte kommer in i vårt hus. Undrar varför..

Jhon blir skitarg när han äntligen förstår att vår ytterdörr är låst (för övrigt stavas han så, han är från Norge)

Och skäller ut mej för att inte jag har fixat något boende till honom. Mitt fel, NOOOOT!

Freja har boende, jag får sova hos min man (för tillfället, Pontus)

Och, ja, Ingela. Matilda sov hos Markus. HAHA!

Så, min tidiga utekväll slutade med en efterfest i ett totalt okänt och sjukt avlägset hus klockan halv sju på morgonen. Halv elva är jag och pontus uppe och åker i angertal och bad hofgastein. Sjukt bra carving och strålande solsken. Helt fantastiskt, weii!

Har lärt mej så stört mycket här nere, och det är så kul. Ändå känner jag mej så dålig. Men det beror ju helt och hållet på who you compares with. Känner mej ju inte helt kass om jag jämför mej med mina nybörjargrupper som kraschar in i nätetJ

Men, hem och slafa i två timmar, och sen drar vi ut igen.

Förparty här hemma, och sedan pyser vi till eden. Jag är kvar och stänger eden, pyser upp till silver bullet vid halv två, stannar tio minuter, går till häggis, stänger stället vid kvart över tre, drar till gatz, stänger ställer vid tio över fyra, tar taxi till casinobaren och går därifrån vid halv sex. Efterfest med wolfie i korridoren (ja pling, han har kommit tillbaka, men bara över helgen) och slafar vid halv sju. Går upp halv nio och har en fantastiskt skiddag i sportgastein. helt makalös. Afterski på häggis, och somnar helt medvetslös (nästan) vid sju. Och sover till åtta. Härliga tretton timmar.


För övrigt har matildas stavar blivit snodda IGEN, jag har blivit erbjuden jobb som bartender i london som jag allvarligt funderar på att ta, i sommar. Är sjukt sugen på att gå en guideutbildning på fem veckor i barcelona med. 9000, och då ingår allt. Ganska okej, om man säger så.


Matilda sitter och är duktig och sorterar tvätt jämte mej. Eller vänta, hon sorterar bara ut sina grejer. Inte lika duktigt, man jag tycker om dej ändå gumman!

Vänta, ett par av mina trosor hamnade på elementet nu med. Du är en angel. Och kära läsare, I hope you märker that my engelska has improved a very mycket.


Förresten. Svorsk är svenska och norska. Precis som svengelska. Ganska kul ord. Faktiskt.

Provade att åka skareoffpist i fredags. Jag låg mer ner än jag stog upp, och efter en timmes tappra försök att ta sej ner mumlar pontus försiktigt fram (han åker snowboard och är bra på offpist med skare) när han fått vänta för miljonte gången att vi kanske ska hålla oss till pisten istället. Ett ganska snällt sätt att säga att man är urkass.


Jösses, långt inlägg nu faktiskt. Ska in och duscha, peppa upp matilda, och sen ska vi ut. YES

Ses!


RSS 2.0