Ledig till klockan 1

Vaknade försent i morde. Skulle lämnat in bilen klockan 9 på service, men jag lyckades först pallra mej upp klockan 10 ÖVER 9.
Aja, ingen skada skedd, och servicekillen blev inte sur.
Hade tänkt vara duktig och städa mitt rum idag (tro mej, det behövs)
Fattar inte hur det kan bli så stökigt så fort efter man har städat det. Men ja, jag fastnade visst här nere istället. Klockan ett börjar jag på Tallens förskola, och kan väl villigt erkänna att jag inte är jättesugen på det direkt.
hade hellre varit hemma och slappat idag. Men, idag är det torsdag, sen fredag med jobb från 7-14, sen blir det avfärd till Ingela, färdigställande av hemligstämplat, och avfärd till Lindas inflyttningsfest.
Förhoppningsvis roligare än att sitta här helt själv.

Menmen, ska väl ut och springa en runda - sen basikmej! Mitt rum kallar ondsint.
Suck.

Död snigel till natten?

Skrattade så jag höll på att dö idag. Helt allvarligt. Lutade mej mot matvagnen så jag nästan höll på att trilla omkull av skratt. Åh, tårarna bara rann.
Orsak:
En genomskinlig skål stod på köksbänken på jobbet. Innehållandes en sak, med plasfolie på (vad det nu heter). På platsfoliet är det sån där markeringstejp där nån snällt har skrivit "till natten".
Barbro, efter frukosten, tittar på den, får ett otroligt äcklat uttryck i ansiktet och utbrister..
- Usch! Vem sjutton sparar en död snigel till natten? (natten är personalen som jobbar på natten, min bror fattade inte det, utan trodde att den sparades till självaste natten)

Bodil, min tredje jobbarkompis fick ett oerhört förvånat uttryck, tittar konstigt på Barbro och säger..
- Men vaddå? En snigel? Det där är ju en skumbanan?!

Barbro hade då, helt seriöst trott, att nån stackars sate hade sparat en död snigel till nattpersonalen, när den gula skumbananen var det enda som åerstod från nattens godislämningar.
Jag menar:
- Varsegod, här får ni en död snigel!
- Åh, en snigel! Tack, allra hjärtligast!
Inte direkt kanske.
Men, som vanligt är det svårt att återge hela historien, sjukt kul var det iallafall.

Lyckades byta min tid på fredagkvällen mot fredag dag, tack och lov. Så nu blir det inflyttningsfest på fredag, och firning (?) firande kanske man säger, av david på lördag. Han fyller ÄNTLIGEN tre år. Iochmed att du inte hade varit det innan så är det kanske dax i din snart 21 åriga karriär.

Sen Matilda, jag tror inte på din kommentar:) Självklart var du raggningsbenägen! Haha.

Tack Frida för en jättemysig kväll i Måndags. Filmen var superbra, och det var riktigt skönt att gå och prata med dej en runda. Nu får vi ta igen det på den, hmm, två timmar långa bussfärden från Linköping nästa helg.
LADIES NIGHT!

Pusshej

Julia hemma!

Julia var äntligen hemma till where she belongs! I hyltebruk med andra ord.
Vi möttes upp i smålandstenar allihop, endast för matildas skull. Hon agerade vuxen (hosthost) för lillebror Martin som vann hela tävlingen. Skamligt tycker jag som är Reftelebo. Hylteborna hurrade. Suck.
Men, iallafall. Vi satt och fikade på Göstas café (hmm, ett café som inte serverar caffe latte?) Och hade sjukt kul allihop. Massa diskuterande om att prata för sej själv. Ingela och MAtilda väldigt bra exempel. JAg och Julia är alldeles för klyftiga för detta fenomen.

Men, efter skänkningstävling till Världens BArn, införskaffning av västerbottensost och hårfärg begav vi oss med tre bilar till Matildas hus.
Jag och Julia färgade håret. (blev av med oskulden, ej längre jungfru vad gäller hårfärgning) och så gick vi ut och gick. (alla hade skuldkänslor efter blåbärspajen, förutom Ingela som gärna hade legat kvar i MAtildas säng och provat glasögon)
Men here we comes, skriker vi, hurtiga som sjuttsingen. Ska ta en genväg (enligt dom andra tre, senväg enligt mej) och brakar in i skogen. Efter nertrampningar i en bäck, ett antal James Bond imitationer, Mora Träsk sjungande, häst och vagn körande och Halloweendiskussioner kom vi fram till Julias hus. VArför vi nu skulle dit hade vi glömt, och vi trasklade glatt vidare (Eller vänta, julia, skulle du hämtat Daniels svarta slips då?)
Kvällen avslutades med underbar kassler och många glada skratt till Heartbreak Hotel. Efter ett antal fylleraggningar på filmen kom vi generat in på våra egna små knep att ragga på folk på fyllan. Ingelas var att vara med grabbarna på fotboll när hon är så dragen att hon knappt ser bollen utan springer efter alla andra istället, i tron på att dom har bollen. I en nykter persons (eller onykter, kanske ännu roligare då) måste det sett oerhört komiskt ut. Medspelarna drabbars nog av förföljelsemani.
Matilda är stolt nog över att presentera:
Att åka buss, tur och retur, är det absolyt bästa. Framförallt när man inte vet varför man kom på, eller överhuvudtaget vet varför man åker buss alls. Då är man säkert väldigt raggningsbenägen, hmmm:)

Julia, oh julia. Vad säger du? rundvandring, låna toaletter, krascha parfymer och klättra i träd efter marschmallowspinnar är oerhört bra. ett annat knep är även att försöka sno busskyltar till Campitello i Italien, men det enda jag lyckades få med mej var en tejprulle.
Dagen efter var iallafall jag oerhört förvånad över att ha hittat en tejprulle i fickan på min skidjacka.
Go Us!

Ljungby till helgen. Först en hel veckas jobb.

Summer of ´07! 

Händelserikt!

Vaknade den oförskämda timmen (åja, tro inte att jag vaknade, utan RYCKTES helt makalöst hårdhänt ur min givande skönhetssömn av min kannibaliske väckarklocka) vid 5:40. Låter ännu värre i digital tid än tjugo i sex.
Så, alltså, 5:40 masade jag mej upp och packade badkläder, tog på mej något annat än mjukisbyxor, jeans i detta fallet, och gick ner för att slänga i mej lite frukost. Märker till mitt stora förtret (Ha överssende, klockan är 6 på morgonen) av att mamma har snott en del (del 2) av Värnamo Nyheter och tagit med sej ner till källaren. Usch och fy. Överlever trots detta frukosten och går upp och gör mej iordning. 
Kommer ut och möts av en förfrusen bil med frostskador, vilket innebär att jag måste skrapa rutan. Suck.

Åker iallafall iväg till metropolen (hosthost) gislaved. Första gången en karavan av bilar på den vägen kör i 70 km/h. Anledning: igendimmat och kolsvart, med en aningens hal körbana.  

Kommer iallafall fram till tallens förskola och klampar in. Ska ha en grupp ungar helt själv (trodde jag) som jag aldrig träffat förut som är 1-3 år gamla. EN klarar sig utan blöja. Åh, vilken mardröm.
Men jag räddas efter en halvtimme av Britt-Marie. Störtskön 57(?) åring. Oj vilka konversationer vi har haft idag!
Dagen går bra, min rast flyter på helt enligt planerna (12:30-13:00 är jag ute och går i höstvädret och motionerar för fullt och tittandes på mer eller mindre vackra hus)
När jag kommer tillbaka möts jag av en tant/dam/tjej som jagar en röd katt.
Jag går in på dagiset utan mer antydan till detta, och får där reda på att stackars kissen har blivit påkörd. Går fram och erbjuder min hjälp och lyfter upp den fullkomligt vettskrämda kissen från lådan som de försökt trycka ner han i.
Tanten/damen/tjejen ringer febrilt till olika veterinärer men får inte tag på någon alls, utan frågar tillslut mej efter numret till polisen. (Fortfarande stolt : 14014)
Ringer dit och blir ivägkopplad. Tar evigheters evighet, och kissemissen klänger som sjuttsingen och vill bara därifrån. Kravlar sig tillslut ur mitt grepp, vill ju inte hålla i för hårt med tanke på hans skador, och linkar iväg. Båda bakbenen bara släpas efter honom. Vid denna tidpunkten blir jag tillbakaropad för att ordinarie personal ska hem.

På väg till fritidset igen märker jag att jag har en väldans vacker och tillgiven blodfläck på min ej längre vita jacka. Mums.

Men iallafall, personalen lyckas få tag på polisen och en bur, lägger in katten i ett förråd i väntan på polisen. En av personalen sticker iväg och köper kattmat:)
katten ligger iallafall där några timmar, polisen kommer ju aldrig. Han andas svagare och svagare, och vi är nästan på det klara att han ska dö. Då kommer polisen, lyfter ur katten och ska lägga honom i en kartong. Katten skjuter fart och RUSAR därifrån och springer och gömmer sej. Destination: unknown.
Här slutar då denna vackra saga...

För övrigt har det varit en helt ovanligt vanlig dag. Med ångbastu, simning, utskällning, potatissoppa, nersnoring och blöjbyten.
Men: variation förlänger och förnyar!

(Fick svar från STS nu, vi är antagna! Avresa från Halmstad den 30/11. Yeah!
Matilda och Ingela, vi ska bli skidlärare!)


. Robin Hood Och Lille John Går Igenom Skogen, Odelally, Odelally Hoppsan Vilken Dag .

Jobb - hårtorkar och annat tjafs...

Suttit på jobbet ( ett av mina sex, tre enligt ingela, och visst, jag förstår hennes argumentation) och klistrade på en massa mjuka grejer på hårtorkshängare. Jättegivande och faktiskt, ja, ganska roligt.
Ska leka med en massa småbarn imorgon och på fredag när jag jobbar på förskolan:)

Har äntligen dragit mej för att kolla upp mina utskjutande hälar, och ska åka och röntga mej på tisdag. Finns troligtvis inget att göra, men känns skönt att kolla upp det iaf!

Har äntligen bokat till STS, skrev ihop ett snyggt litet cv, på någon minut. JAG LÄNGTAR NÅGOT MAKALÖST!

Haha, så ska vi iväg till ljungby nästa helg med. Känns kanon, var evigheter sen vi träffade dom små glinen. David, helt otroligt, fyller 21 år. Och vi ska sno till oss en ynka timme (lär ju förhoppningsvis bli fler) Synd att julia inte kommer hem den helgen ist för denna. Men ska blir riktigt roligt att träffa dej med gumman, var ju trots allt inte igår när du är nere i Lund och flänger hela tiden. Våfflor igen måntro?

Ingela, lyckla till med Christian. Du är en snygging i flanellskjorta:P

Vi ses!

Greven av Monte Cristo och Linedance

Vanlig tjejkväll som är så roligt!
Tjejgänget som den här gången bestod av underbara:
Matilda "mimmi" Hjelmqvist
Ingela "pling" Oscarsson.

Vad vi hann med: Allt onödigt som vi inte skulle göra. Inget o-onödigt som i skulle göra.

Efter en stunds filosoferande över detta vid tolvsnåret på natten kom vi inte på vad det o-onödiga var som vi skulle göra, för det har ju typ löst sej utan vår inblandning i de o-onödiga sakerna!
Så istället blev det ett fasligt fifflande med mitt studentkort (Ingelas ansikte suddades ut, såg ut som hon hade ett tre meter stort ansikte ett tag)

Matilda joinade oss mot slutet av vårt pysslande. Därefter var det en massa skrattande åt en massa barnsliga filmer på Youtube. (Holly Dolly i orginalform är riktigt grym!)

Ingela gick ner och började så smått på vår taccos, och fick assistans av oss andra efter ett tag. Det vanliga tjabblet vilken film som skulle ses, efter en smärre övertalningsförmåga av Ingela (Värdig Napoleon) började vi då titta på Monte Cristo. Inte den usla med han med den långa näsan, utan en jättebra, den riktiga filmen!

Vi kom på varandra med att inte säga ett ljud förutom:
- Ingela, psst! Skicka osten är du snäll!
- Aaaa, om jag får såsen!
- Okej, vi byter..
- Men Charlotte, jag SER ju ingenting. (MAtilda bryter tystnaden och ger ett utrop värre än tomten för att hon numera skyms av osten och såsen som på ett mystiskt sätt flyter förbi henne)

När Monte Cristo är slut (jättebra för övrigt) känner vi oss inte nöjda utan sätter igån Hair. Men bäåttre och snabbare film har jag väl skådat i mina dagar. Men den är ju kult, så det är ju kul och ha sett den om folk pratar om den.

Men iallafall. Nu blir det Bad Gastain, skidlärarutbildning med STS.
Åker den 30 november. Oh YEAH!

Österrike

Sitter då här nu.
Bestämde ju igår med Matilda och Ingela att vi måste skaffa en blogg innan vi åker till Österrike. Och nu när jag ändå satt här, med ungefär en och en halv månad kvar innan vi åker, så tyckte jag att det var dags.
Ska som sagt åka till Österrike tillsammans alla tre. Lutar mot skidlärare, ska förhoppningsvis gå en kurs med STS.
Skidområde: Ischgl!
Ska till Ingela senare idag och bestämma litegrann om det hela, har mailat om frågor till STS, och hela kursen som hålls i Bad Gastain kostar 8500, typ. Och då ingår verkligen allt utom kvällsmat. Och om jag känner oss rätt är vi rätt duktiga på att nöja oss med ett äpple och en macka, så det lär ju inte rinna iväg någon förmögenhet där:)
Är riktigt sugen på att investera i ett par nya skidor också, Völkl Tigerracing var otroligt bra när jag hade dem i Italien.
Men tillbaka till skidlärarfrågorna..
Skidinstruktör slår snäppet högre än städare på ett hotell, som enligt Ingelas kontakt bara illegala invandrare jobbar som. Åh, givande
Men det löser sig säkert på jobbfronten...
Hoppas!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0